Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Inspiratie

“We hebben onze zonnepanelen na vijf jaar al ruimschoots terugverdiend”

Gerda en Ton gelukkig met Sungevity zonnepanelen

Soms krijgen we bij Sungevity zulke leuke reacties, dat we daar wat mee moéten doen. Zo ook met het mailtje dat we kregen van Gerda en Ton Rutten, beide trots eigenaar van 12 255Wp panelen van Sungevity (destijds Zonline) uit 2014. Afgelopen jaar brachten ze ons leuk nieuws...

De mail

“Vandaag is het vijf jaar geleden dat door Sungevity zonnepanelen zijn geplaatst. Wij zijn daar nog steeds heel blij mee. Vandaag de stand na vijf jaar produceren komt op 16.510 kWh met 12 panelen. Wij hebben de investering al ruimschoots terugverdiend.”

Aangezien het om een installatie van vijf jaar geleden gaat, dus ook met de techniek van vijf jaar geleden, is dit een topresultaat! Ondertussen zijn panelen namelijk niet alleen goedkoper, in vermogen zijn ze ook nog eens efficiënter geworden. Vandaar een gesprek met Ton, de enthousiaste eigenaar van een prachtig, met zonnepanelen bedekt, dak.

Hoi Ton! Wat een topopbrengst! Ik val maar gelijk met de deur in huis: hebben jullie lang getwijfeld over het nemen van zonnepanelen?

“Nou, ik denk dat we gewoon het nodige hebben gedaan voor het doen van zo’n investering. We hebben er veel over gelezen, en op een gegeven moment neem je dan die beslissing. We deden het vanuit duurzame overwegingen, maar het moest natuurlijk ook niet teveel geld kosten. Het moest wel verantwoord zijn. We waren destijds één van de eerdere in de nu lange rij. Maar we hebben er nooit spijt van gehad.”

Wat besparen jullie eigenlijk per maand? Leggen jullie dat geld opzij?

“We besparen zo’n €90,- per maand. Maar nee, we wilden gewoon lagere maandelijkse kosten. Dat was wel onze opzet vijf jaar geleden. We zijn beiden gepensioneerd, dan is deze besparing erg prettig. We merkten gelijk in het eerste jaar al dat we veel bespaarden, waardoor we al snel erg enthousiast waren over de panelen.”

We merken vaak dat mensen die zonnepanelen hebben, over de tijd minder energie gaan verbruiken. Dit zou komen omdat ze bewuster bezig zijn met hun energieverbruik en de kosten die daarmee gemoeid zijn. Is dat bij jullie ook het geval?

“Ik denk dat je dat wel kan stellen. Mijn vrouw houdt het goed in de gaten. Ze kijkt bijna dagelijks op de app, waarop je kan zien hoeveel je hebt opgewekt en hoeveel je zelf aan energie hebt verbruikt. Daarnaast zie je ook de besparing. Daardoor ben je inderdaad meer bezig met je eigen verbruik. Ook ben je er natuurlijk meer mee bezig omdat je wel wilt dat de zonnepanelen zichzelf waarmaken, dat je daadwerkelijk je verbruik kan dekken.”

Waarom hebben jullie destijds voor Sungevity gekozen?

“We hebben toen ook wel naar die groepsaankopen gekeken, waarbij je dan samen op het gemeentehuis een aanvraag doet. Maar daar ben ik helemaal niet voor. Ik koos er echt voor om het zelf te doen. Zodat ik precies wist waar ik aan toe was. Ik wilde kunnen overzien waar ik aan begon.

Sungevity sprong er bij ons bovenuit, want jullie waren duidelijk in wat wij konden verwachten. We kregen precies te zien wat het ons op zou leveren. In realiteit was dat zelfs nog hoger, een hele mooie verrassing. Gedurende het proces ging het ook eigenlijk allemaal goed, en de installatie was ook top. De installateurs waren vriendelijke vakmannen. Het resultaat was gewoon af!”

Ik kan denk ik wel zeggen dat je een enthousiaste klant bent. Heb je andere mensen ook al eens aangespoord op zonnepanelen over te stappen?

“Ik ben er wel altijd heel positief over. Tijdens een feestje spreek ik er wel eens met andere mensen over, en dan reageren ze altijd met ‘oja dat moet ik ook nog gaan doen’. Maar wanneer je ze later spreekt is dat niet gebeurd, dat vind ik altijd wel jammer. Je bespaart namelijk wel echt veel geld, en ook nog eens energie. Het is voor ons een hele goede investering geweest.”

Wil jij ook de voordelen van zonnepanelen ervaren? Vraag net zoals Gerda en Ton jouw adviesgesprek aan en ontdek hoeveel jij kan besparen met zonne-energie.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden