Het Sungevity blog

Zonne-experts aan het woord.

Terug naar overzicht Opinie & achtergrond

Nu instappen, of wachten?

Steeds meer buren stappen over op energie van hun eigen zonnepanelen. Zonnepanelen zijn niet uit het straatbeeld weg te denken én zijn het onderwerp van menig borrel. Overweeg jij een overstap op schone zonne-energie? Of twijfel je nog of dit hét moment is om over te stappen en wacht je liever nog een paar jaar? We hebben de belangrijkste informatie - die je nodig hebt om een oordeel te vellen of zonnestroom nu al een goede investering is - op een rij gezet.

De markt voor zonnestroom is volwassen

Voor een beetje oplettende koper zijn er voldoende solide aanbieders op de markt die een goed product en goede nazorg leveren. Wel raden we geïnteresseerden aan vooraf goed hun huiswerk te doen. Net als bij mobiele telefonie betekent een volwassen markt nog niet dat alle leveranciers stoppen met het aanbieden van een onhelder product.

De huidige paneeltechnologie biedt een prima business case

Moderne silicium panelen zijn oerdegelijk en hebben een efficiëntie bereikt die alleen nog met kleine stapjes omhoog kruipt. Ze genereren vanaf vandaag een rendement die de spaarrente ver achter zich laat.  Zonnepanelen zijn net als auto’s: er komt altijd een betere, maar dat wil niet zeggen dat je altijd moet blijven lopen.

Ook zonder subsidie: financieel voordeel verzekerd

Subsidies komen niet meer terug, dus daarop wachten heeft weinig zin. Aan de andere kant: als je nu op zonne-energie overstapt (voor 2021), kun je nog minimaal 15 jaar genieten van het principe van de terugdraaiende meter. 

Een thuisbatterij is later goedkoop toe te voegen:

Ook voor de thuisbatterij geldt: je hoeft de aanschaf van een systeem niet uit te stellen tot er een betaalbare thuisbatterij beschikbaar is. De prijs per kilowattuur opslag zal de aankomende jaren sterk dalen. Als de prijs tot een acceptabel niveau is gezakt, kan een batterij zonder problemen op je systeem aangesloten worden.

Je zonnesysteem behoudt zijn waarde bij verkoop van je huis

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat zonnesysteem de verkoopwaarde van je huis met meer dan de aanschafprijs verhoogt. Zeker in de eerste paar jaar. De vrees dat je een verlies moet slikken als je binnen een paar jaar na de aanschaf van een zonnesysteem je huis verkoopt is dus ongegrond. In latere jaren neemt de verkoopwaarde van je panelen af, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door cumulatieve energiekosten die je inmiddels hebt uitgespaard.  

Nu beginnen is nu bijdragen aan een duurzame wereld

Moderne zonnepanelen slaan een flink gat in de CO2-uitstoot. Over hun levensduur leveren ze 10 tot 15 keer meer energie op dan ze tijdens hun productie hebben gekost. Eerlijke, groene stroom van eigen dak. Dus hoe eerder je aan een zonnesysteem begint, hoe sneller je je CO2-uitstoot verkleint en hoe sneller je het bewustzijn van jezelf en je omgeving vergroot.

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan nu een geheel vrijblijvende offerte aan.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden