Alle vragen voor jou beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek: jouw dak.

Wat als de wifi-verbinding met de omvormer wegvalt?

Zonnepanelen zorgen niet alleen maar voor een flinke besparing, ze zorgen ook voor inzicht. Inzicht in jouw eigen investering. Het mooie is: jouw besparing is te zien in onze portal. Zo kan je op elk moment van de dag weer blij worden van jouw aankoop. Het kan echter nog wel eens voorkomen dat de wifi-verbinding met de omvormer wegvalt, waardoor de portal niet kan laten zien hoeveel jouw zonnepanelen opwekken. Wij leggen jou hieronder uit wat dat betekent en wat je eraan kan doen.

Wekken mijn panelen nog wel energie op als de wifi-verbinding wegvalt?

Jazeker. De wifi-verbinding heeft alleen betrekking op de monitoring van de panelen, niet op de werking van jouw zonnepanelensysteem. Wanneer de wifi-verbinding wegvalt, probeert de omvormer nog een paar keer verbinding te maken. Als dat na vier keer niet lukt zal er simpelweg geen data meer getoond worden. Er wordt hier geen melding van gemaakt op de portal, en Sungevity maakt hier ook geen melding van. Geen data betekent dus niet automatisch dat de zonnepanelen of de omvormer stuk is.

Wat doet Sungevity als de wifi-verbinding wegvalt?

In feite niets. Vergelijk het met digitale televisie. Als de verbinding van jouw televisie wegvalt, bel je niet het bedrijf waar jouw televisie van is, zoals Philips, Samsung, of LG, maar dan bel je jouw netwerkbeheerder: het bedrijf die verantwoordelijk is voor het internet in jouw huis.

Hetzelfde geldt voor zonnepanelen. Sungevity zorgt ervoor dat jouw panelen goed werken en geeft daar ook een garantie voor. Jouw internetverbinding valt hier echter buiten, daar zijn wij dus niet verantwoordelijk voor. Wat we wel kunnen doen is jouw de handvatten geven hier zelf mee aan de slag te gaan, zodat jij zo snel mogelijk weer kan genieten van die prachtige cijfers die tonen hoeveel euro’s jij bespaart!

Hoe kan ik de wifi-verbinding herstellen?

Voor de merken omvormers die wij verkopen, hebben we een handleiding geschreven waarmee jij de wifi-verbinding kan herstellen:

Omnik Omnisol: https://www.sungevity.nl/files/cc/Omnik-manual-4-8-17.pdf

Solis: https://www.sungevity.nl/files/cc/Solis-manual-4-8-2017.pdf 

 SolarEdge: https://www.sungevity.nl/files/cc/Wi-Fi-verbinding-herstellen-SolarEdge.pdf

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden