Alle vragen voor jou beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek: jouw dak.

Zonnepanelen kopen: waar op letten?

Zonnepanelen kopen in het algemeen

Wanneer u overweegt om zonnepanelen te kopen, dan doorloopt u eigenlijk drie stappen:

1. De mogelijkheden bekijken
2. Leveranciers van zonnepanelen vergelijken
3. Aanloop naar installatie en nazorg

Alle drie de fasen hebben aparte aandachtspunten. De huidige markt in Vlaanderen wat betreft zonnestroom is niet heel overzichtelijk. In media als kranten en het internet vindt u veel tegenstrijdige informatie.  Het overheidsbeleid laat qua eenduidigheid en transparantie te wensen over en het hoge aantal aanbieders maakt het niet makkelijk voor consumenten een keuze te maken.

Hieronder lichten we daarom per fase even kort een aantal aandachtspunten toe. U kunt er dan op vertrouwen dat u op de juiste zaken hebt gelet als u besluit over te gaan tot het kopen van zonnepanelen.

 1. Bekijken van de mogelijkheden

Wanneer uw interesse in zonnepanelen is gewekt, wilt u natuurlijk weten of zonnepanelen interessant zijn voor uw situatie. Laat u daarover goed adviseren. Veel aspecten kunnen door experts worden beoordeeld, zodat uw uiteindelijke overstap op zonnestroom de gewenste resultaten oplevert. Wat is uw motivatie voor een overstap? Financiële besparing, milieuaspecten of juist een mate van onafhankelijkheid? Wat uw motivatie ook is, dit kunt u enkel bereiken als uw dak geschikt is, uw budget toereikend en de technologie voldoet aan uw verwachtingen. Laat u goed adviseren over de mogelijkheden voor u overgaat tot zonnepanelen kopen, zodat u een goed beeld krijgt van wat u nu en in de toekomst mag verwachten van uw zonnestroomsysteem.

 2. Leveranciers van zonnepanelen vergelijken

Als uw interesse is versterkt door de bevestiging dat uw situatie geschikt is en dat aan uw verwachtingen kan worden voldaan, dan wilt u natuurlijk wel de leverancier hebben die kan leveren naar uw wensen. Met een wildgroei aan installateurs en aanbieders zult u een goede vergelijking moeten maken, of juist afgaan op de positieve ervaringen van anderen in uw omgeving. Kies uw leverancier niet enkel op basis van prijs of lokale aanwezigheid, maar baseer uw keuze van leverancier van zonnepanelen op de volgende zaken:

- Goede prijsstelling
- Goede producten
- Goede garanties en geboden zekerheid
- Volledige service en snelle levertijd
- Een passend bedrijfsprofiel

Vind hier meer informatie over de juiste leverancier van zonnepanelen. 

3. Aanloop naar installatie en nazorg

Op het moment dat uw adviserende partij aan al uw verwachtingen kan voldoen, dan volgt uw opdrachtbevestiging om de zonnepanelen te kopen. Vaak is dit een (beperkte) aanbetaling zodat de materialen gereserveerd kunnen worden en de tijd van de zonnepaneleninstallateurs ingepland kan worden.

In de aanloop naar de installatie wordt alles nog eens met u doorgenomen, zodat u exact weet wat u mag verwachten tijdens en na de installatie van uw zonnesysteem. Zaken als het wisselen van uw elektriciteitsmeter, het op de hoogte stellen van uw brandverzekering en energiemaatschappij doet u samen of in overleg met uw leverancier.

Na de installatie wordt alles getest en zorgt u samen uw leverancier voor de juiste werking van uw systeem. Mocht iets het toch niet goed doen, dan kunt u zich beroepen op de geboden garanties en dienstverlening. En als uw zonnesysteem in de toekomst uitbreiding of onderhoud nodig heeft, dan regelen we dat. Want eigenlijk koopt u geen zonnepanelen, maar gaat u samen met uw leverancier zorgen voor een voorspoedige overstap op zonnestroom. En daar is het kopen van de zonnepanelen slechts een onderdeel van.

Zonnepanelen kopen via Sungevity

Het kopen van zonnepanelen verloopt bij Sungevity gemakkelijk en snel, we maken zonnestroom daarmee leuk! Wanneer u overweegt zonnepanelen te kopen, moet u naast de prijs ook goed letten op de kwaliteit van de materialen en de aanbieder.

Via Sungevity.be vraagt u met een paar muisklikken een zonne-advies aan door uw gegevens in te vullen. Vervolgens nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken en een afspraak te plannen met één van onze adviseurs. Daarna kan ons ontwerpteam aan de slag met het maken van een passend ontwerp voor zonnepanelen op uw woning. Er worden vaak meerdere ontwerpen gemaakt, wat gebeurt aan de hand van luchtfoto’s van uw huis en met onze speciale Remote Solar Design tool. Daarmee berekenen we precies wat u aan kosten bespaart en bijdraagt aan een beter milieu!

Tijdens het telefonische adviesgesprek met de adviseur worden de mogelijkheden voor zonnepanelen en bijbehorende berekeningen in beeld gebracht in onze online offerte. Bevalt het ontwerp en uw voordeel? Dan kunt u het zonnestroomsysteem online bestellen. Binnen de 6 weken worden de zonnepanelen op uw dak geïnstalleerd. Zonnepanelen kopen bij Sungevity is daarmee heel eenvoudig!

Vraag vandaag uw gratis adviesgesprek aan!

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden