Alle vragen voor jou beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek: jouw dak.

Kwaliteit zonnepanelen, waar moet ik op letten?

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Sungevity biedt de beste kwaliteit zonnepanelen aan voor de beste prijs. Wij werken enkel met de meest gerenommeerde fabrikanten van zonnepanelen ter wereld. Kwaliteit is voor ons zeer belangrijk, omdat goedkopere zonnepanelen meestal sneller kapot gaan en minder opbrengen. Als klant krijgt u van ons de beste zonnepanelen voor een scherpe prijs, die ook op de lange termijn uitstekende resultaten opleveren.

Kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen:

1. Gecontroleerde cellen van pure grondstoffen

De eigenschappen van de zonnecel zijn van belang voor de beperkte degradatie van de zonnepanelen. Dit betekent dat de productie van de panelen na verloop van tijd niet te veel afneemt.

2. Weerbestendige afwerking

Uw zonnepanelen liggen jarenlang buiten in zon, regen en wind. Daar moeten ze natuurlijk wel tegen kunnen. De weerbestendige afwerking zorgt voor een goede productie op de lange termijn.

3. De juiste vuilafstotende coating

De vuilafstotende coating vormt de beschermlaag van uw zonnepanelen. Een goede coating zorgt voor onderhoudsvrije zonnepanelen. 

Chinese zonnepanelen versus Europese zonnepanelen

Het is een fabeltje dat Chinese zonnepanelen of Chinese zonnecellen kwalitatief minderwaardig zijn. Het is onzin om de kwaliteit van een zonnepaneel toe te schrijven aan het land of werelddeel van herkomst. Zowel in Europa als in China bestaan er fabrikanten die betere en slechtere zonnepanelen produceren. Het is daarom zinvoller om te kijken naar de individuele producenten van zonnepanelen.

De kwaliteit van een producent is afhankelijk van het productieproces en de controle daarvan, het ontwerp van de zonnepanelen en de gebruikte materialen. Als consument is het natuurlijk lastig te achterhalen welk productieproces en welke materialen een bepaalde fabrikant gebruikt, laat staan een goede inschatting te maken over de kwaliteit van het proces en de materialen. Vraag daarom goed aan de aanbieder op basis waarvan zij hun leveranciers hebben gekozen.

Onafhankelijke testresultaten tonen aan dat Chinese zonnepanelen kwalitatief niet minderwaardig zijn. De kwaliteit van zonnepanelen wordt onafhankelijk getest door het vakblad Photon. In deze testen staan de betere Chinese merken steevast bovenaan de lijst. Ook met Chinese panelen kunt u dus een kwalitatief goede investering doen!

Waar moet u opletten om de beste zonnepanelen te krijgen?

Uw zonnepanelen moeten meer dan 25 jaar meegaan. In die periode mogen uw zonnepanelen geen of nauwelijks geen onderhoud vergen. Ook mag de productie van uw zonnepanelen niet te veel afnemen. Dit wordt een beperkte degradatie genoemd. Tot slot moeten de zonnepanelen geschikt zijn om veilig en rendabel alle weersomstandigheden te doorstaan.

Als u zelf op zoek gaat naar de beste zonnepanelen, moet u niet alleen op de kwaliteit maar ook op het vermogen letten. Hoe hoger het vermogen, hoe meer u gaat besparen per paneel en op uw energierekening. Kies daarom voor zonnepanelen van 250 Wp (Wattpiek) of hoger.

De kwaliteit van de zonnepanelen is belangrijk, maar kwalitatief hoogwaardige panelen garanderen nog geen kwalitatief hoogwaardig zonnestroomsysteem. Ook de kwaliteit van uw omvormer, bevestigingsmaterialen en andere zaken is van groot belang.

Uw adviseur kan u tijdens het adviesgesprek alles vertellen over de kwaliteit van de zonnepanelen. Bij Sungevity krijgt u alle informatie over de herkomst van onze producten en de eigenschappen die voor u van belang zijn. Wij helpen u graag om volledig inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor een kwalitatief hoogwaardig zonnesysteem passend bij uw situatie.

Sungevity levert kwaliteit

Alleen de beste zonnepanelen, omvormers en montagematerialen voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Uiteraard bieden we die aan voor een scherpe prijs, maar we willen niet koste wat kost de goedkoopste zijn. Kwaliteitspanelen zullen u namelijk meer plezier opleveren dan de goedkoopste panelen.

Uw panelen moeten meer dan 25 jaar lang weer en wind doorstaan en natuurlijk altijd voldoende zonnestroom blijven produceren. Ze zijn meestal moeilijk bereikbaar, omdat ze op het dak liggen. Even controleren of alles nog goed ligt of er een spons overheen halen is dan een hele opgave. En als er wat mis is, moet er in veel gevallen een monteur langskomen. Dat kost tijd en geld. Daarom hechten we zoveel belang aan kwaliteit. Het moet gewoon goed zijn. Bij Sungevity krijgt u de beste zonnepanelen die vakkundig worden geïnstalleerd, zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw zonnestroominstallatie.

Via deze link krijgt u met een paar muisklikken een zonne-advies. Vervolgens nemen we contact met u op voor een kort intakegesprek. We bespreken uw wensen en plannen een afspraak in bij ̩̩een van onze adviseurs. Ons ontwerpteam kan dan aan de slag en maakt het optimale ontwerp voor uw woning. Met onze speciale software wordt alles nauwkeurig in kaart gebracht. Op deze manier kunnen we exact berekenen wat uw financiële besparing zal zijn en uiteraard uw positieve impact op het milieu.

Vaak worden meerdere ontwerpen gemaakt, zodat u een vergelijking kunt maken. De ontwerpen worden weergegeven op luchtfoto's van uw huis.

Tijdens een telefonisch adviesgesprek worden de mogelijkheden voor de aanschaf van zonnepanelen met u besproken. In het persoonlijke ontwerp vindt u alle berekeningen. Bevalt het ontwerp en uw voordeel? Dan kunt u online de opdrachtbevestiging uitvoeren. Binnen 8 weken vindt de installatie van uw zonnepanelen bij u plaats.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden