Alle vragen voor jou beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek: jouw dak.

Hoe kies je de juiste zonnepanelenleverancier?

In Vlaanderen zijn er veel leveranciers van zonnepanelen. Maar hoe weet je welke zonnepaneleninstallateur bij jou, je gezin, je energiebehoefte, je dak én je budget past? Bij deze vijf tips om de keuze tussen de verschillende zonnepaneleninstallateurs te vergemakkelijken.

Aanbieders van zonnepanelen in Vlaanderen

Hoe meer interesse in zonne-energie, hoe groter het aanbod. Al is de markt nog relatief onvolwassen en zeer concurrerend door de snelle ontwikkeling. Hierdoor worden er veel tegenstrijdigheden gecommuniceerd. Zowel op het internet als rechtstreeks naar de consumenten. Verschillende installateurs van zonnepanelen willen zich onderscheiden en schrikken er soms niet voor terug om bepaalde informatie in hun voordeel te interpreteren. Het gevaar hiervan is dat consumenten op basis van verkeerde gegevens beslissen over hun investering in zonne-energie. Om dat te vermijden, geven we je graag vijf tips die de keuze voor de juiste installateur kan vergemakkelijken:

 1. Goede prijsstelling
Let erop dat de genoemde prijs van zonnepanelen een totaalprijs is, zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Eventuele meerkosten moeten op voorhand benoemd zijn. Wanneer je prijzen gaat vergelijken, kijk dan naar de Wattpiek-prijs (€/Wp). Die geeft de verhouding weer tussen het geleverde vermogen en hoeveel je ervoor betaalt.

 2. De juiste producten
De kwaliteit van zonnepanelen is van groot belang. Maar ook de juiste omvormer en andere materialen zullen de werking van je zonnesysteem bepalen. Let erop dat je bijvoorbeeld monitoring van je gehele zonnesysteem meegeleverd krijgt en dat de producten aansluiten bij je dak en je situatie. Je installateur zou je hierover meer moeten kunnen vertellen.

3. Goede garanties en geboden zekerheid
Garanties zijn van groot belang. Er kan altijd iets misgaan, maar dat mag niet ten koste gaan van de waarde van je zonnesysteem en de energieproductie ervan. Let daarom goed op de juiste productgaranties van zowel de zonnepanelen als de omvormer. Let daarnaast ook op de installatiegarantie die garandeert dat je zonnesysteem naar behoren functioneert. De vermogensgarantie garandeert dat het vermogen (en dus ook de energieproductie van je zonnesysteem) na verloop van tijd slechts in beperkte mate afneemt. Daarnaast wil je natuurlijk de zekerheid dat je leverancier je op lange termijn kan ondersteunen. Zorg daarom dat je weet of een aanbieder zijn financiën op orde heeft, de juiste verzekeringen heeft afgesloten en een duurzame bedrijfsvoering kent. Je zal de komende jaren zonne-energie produceren en je wenst een partij die je daarbij nog jaren kan ondersteunen. Ook als er na 10 of 20 jaar iets mis is. Kortom, een goede leverancier moet je kunnen vertrouwen.

4. Volledige service en snelle levertijd
Op voorhand zal de prijsstelling volledig moeten zijn, zodat je weet wat je kunt verwachten. Passende garanties en overige afspraken zorgen ervoor dat je met een gerust hart kunt investeren. Wanneer je de investering doet, wil je uiteraard niet te lang wachten tot je daadwerkelijk begint met besparen. Let dus goed op de levertijd van je zonnesysteem. Je merkt tijdens je zoektocht meestal direct of een installateur van zonnepanelen service belangrijk vindt. Helpen ze je op voorhand niet goed, dan is het de vraag of je wel op deze partij kunt vertrouwen als de nood hoog is. Een aanbieder van zonnepanelen moet servicegericht zijn om je overstap vlekkeloos te laten verlopen.

5. Een passend bedrijfsprofiel
Wil je veel risico nemen bij de goedkoopste aanbieder van de markt, dan hoef je enkel op prijs te selecteren. En als je een installateur in de buurt wil hebben, kan dat ook. Maar als je meer ondersteuning en zekerheid wenst, dan wil je waarschijnlijk ook weten hoe je installateur in de maatschappij staat en wat hun doelen voor de toekomst zijn. We vertellen je graag wat meer over Sungevity, zodat je alvast een indruk krijgt.

 

Sungevity als je zonnepanelenleverancier

Sungevity versnelt met haar klanten de Rooftop Revolution! Sungevity onderscheidt zich als aanbieder van zonnepanelen met een persoonlijk advies inzake zonne-energie: een advies op maat én goede garanties. We ambiëren een duurzame relatie met de klant en de maatschappij. Onze missie is om zoveel mogelijk zonnepanelen te laten schitteren op Belgische daken. We willen op lange termijn denken en een volwassen markt opbouwen. Sungevity heeft als doel de Rooftop Revolution te versnellen!

Sungevity is een sociale onderneming. Een sociale onderneming is een onderneming die een maatschappelijke missie voorop stelt en waarvoor geld verdienen van secundair belang is. We zijn meerdere samenwerkingsverbanden aangegaan met sociaal-maatschappelijke organisaties en doneren regelmatig aan het Barefoot College.

Sungevity helpt je graag verder om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van zonne-energie voor je situatie. Krijg hier een gratis en vrijblijvend adviesgesprek!

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden