Over Sungevity België

Sungevity levert sinds 2007 betaalbare zonne-energie aan consumenten thuis. Met onze unieke ontwerpsoftware - rechtstreeks afkomstig uit Silicon Valley - maken we betrouwbare ontwerpen en exacte berekeningen. Zo kunnen we onze klanten het beste adviseren. Niet zo gek dat wij als internationale aanbieder van zonnepanelen jaarlijks duizenden tevreden klanten mogen verwelkomen.

Werkwijze
De werkwijze met Remote Solar Design is eigentijds en nét even anders. Wij maken de overstap naar zonne-energie leuk en vooral makkelijk. Met een paar klikken op de muis kunnen geïnteresseerden een advies inzake zonne-energie aanvragen. Vervolgens beoordelen wij aan de hand van satellietbeelden of het mogelijk is om zonnepanelen op het dak te installeren. Zo ja, dan maken we een ontwerp voor zonnepanelen en geven dit duidelijk grafisch weer, zodat de klant kan zien hoe het dak eruit gaat te zien. Ook berekenen we wat de klant bespaart. En tenslotte laten we zien hoe dit bijdraagt aan het milieu.

Waar?
Sungevity International's hoofdkantoor is gevestigd te Amsterdam. In Europa zijn we inmiddels actief in België, Nederland, Italië en Duitsland. Daarvanuit zullen we binnenkort ook andere Europese landen van zonne-energie bediend worden.

Shining on!
Samen bouwen we wereldwijd aan een groot Sunshine Network! Sungevity is een social onderneming en draagt met elk verkocht zonnesysteem bij aan de opleiding van vrouwelijke zonnepaneleninstallateurs in India, via Barefoot College.

Geschiedenis Sungevity International

Sungevity International startte in Nederland en heette oorspronkelijk Zonline. Toen nog een kleine startup, begon Zonline in het tuinhuis van de mede-oprichter Roebyem Anders. Dankzij een samenwerking met Sungevity US (Roebyem kende de voormalige CEO Andrew Birch uit haar tijd dat ze bij BP samen aan grote zonne-energieprojecten werkten) introduceerde Zonline als eerste in Nederland de remote solar software. En werd zo een voorloper in zeer nauwkeurige dakontwerpen op afstand.

In 2014 werd Zonline na een intensieve samenwerking overgenomen door Sungevity US. Sindsdien is het aantal werknemers meer dan verdubbeld en werd het bedrijf onder de noemer Sungevity International in meerdere Europese landen actief. Roebyem probeert de sfeer van een startup te behouden: “Er is ruimte voor gezelligheid en zelfontplooiing van de werknemers, die stuk voor stuk een hart voor de zaak hebben.” In 2017 werd Sungevity International gekocht door ENGIE en opereert onafhankelijk in Nederland, België, Italië en Duitsland.

Toekomstblik

Sungevity wil bijdragen aan een nieuwe norm: zonnepanelen op alle daken. Dat mensen moeten uitleggen waarom ze géén zonne-energie produceren. Daarvoor is het noodzakelijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Groene energie van de zon moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom werken met we zoveel mogelijk partners samen.

Sungevity wil niet alleen zoveel mogelijk mensen helpen kiezen voor zonne-energie, maar streeft er ook naar dat mensen na gaan denken over energie en waar ze die vandaan halen. En hen helpen om de energierekening tot nul te reduceren. Dat is het ideale toekomstbeeld.

Wij zijn trots op onze missie en onze werkwijze! Ook nieuwsgierig?

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden