Offerte aanvragen

Goedkope zonnepanelen

Waarom je beter niet té goedkope zonnepanelen kunt aanschaffen

Goedkoop is vaak duurkoop

Er is niet per se iets mis met goedkope zonnepanelen, laten we dat vooropstellen. Ook wij bieden onze zonnepanelen aan tegen een scherpe prijs, maar we willen niet koste wat het kost de goedkoopste zijn. Kwaliteits zonnepanelen leveren meer plezier op dan de goedkoopste panelen. Er is namelijk wel wat mis met zonnepanelen die zo goedkoop zijn dat de kwaliteit in het geding komt.

Één van de meest voorkomende problemen met kwalitatief slechte zonnepanelen is het niet halen van het beloofde vermogen. Verder gaan kwalitatief slechte panelen sneller stuk. De kwaliteit van zonnepanelen hangt onder andere af van de gebruikte grondstoffen en materialen. De zonnecellen, die licht omzetten in elektriciteit, worden gemaakt van silicium. Hoe zuiverder het silicium, hoe minder degradatie. Een paneel van erg zuiver silicium zal zijn productie dus langer behouden.

Ook de afwerking van de zonnepanelen heeft invloed op de kwaliteit. Zo worden goedkope panelen bijvoorbeeld sneller gelamineerd om de productieprijs te drukken. Hierdoor kunnen er luchtbelletjes tussen de lagen van het zonnepaneel blijven zitten of kan er vocht in het paneel komen. Dit zorgt in het beste geval voor een lager rendement, en in het slechtste geval voor een kapot paneel door het loslaten van de lagen en oxidatie.

Bekijk onze zonnepanelen

Ga voor een goede prijs/kwaliteit verhouding

Let bij de aanschaf van zonnepanelen niet op de prijs alleen. Een zonnepanelen set bestaat namelijk uit meer dan alleen zonnepanelen. Ook de omvormer en andere montagematerialen moeten van goede kwaliteit zijn om een mooie opbrengst en goed rendement te halen.

En wat dacht je van garanties? Want hoge garanties = zorgeloos genieten. Weten welke garanties wij inclusief aanbieden?

 

Bekijk ons garantiepakket

Wil je graag een offerte?

Wij helpen je verder