Goedkope zonnepanelen

Hoe zit het met de prijs/kwaliteit verhouding bij zonnepanelen?

Waarom je beter niet té goedkope zonnepanelen kunt aanschaffen

Er is niet per se iets mis met goedkope zonnepanelen, laten we dat vooropstellen. Ook wij bieden onze zonnepanelen aan tegen een scherpe prijs, maar we willen niet koste wat kost de goedkoopste zijn. Kwaliteitspanelen leveren meer plezier op dan de goedkoopste panelen. Er is namelijk wel wat mis met zonnepanelen die zo goedkoop zijn dat de kwaliteit in het geding komt. Één van de meest voorkomende problemen met kwalitatief slechte zonnepanelen is het niet halen van het beloofde vermogen. Verder gaan kwalitatief slechte panelen sneller stuk.

De kwaliteit van zonnepanelen hangt onder andere af van de gebruikte grondstoffen en materialen. De zonnecellen, die licht omzetten in elektriciteit, worden gemaakt van silicium. Hoe zuiverder het silicium, hoe minder degradatie. Een paneel van erg zuiver silicium zal zijn productie dus langer behouden. Ook de afwerking van de zonnepanelen heeft invloed op de kwaliteit. Zo worden goedkope panelen bijvoorbeeld sneller gelamineerd om de productieprijs te drukken. Hierdoor kunnen er luchtbelletjes tussen de lagen van het zonnepaneel blijven zitten of kan er vocht in het paneel komen. Dit zorgt in het beste geval voor een lager rendement, en in het slechtste geval voor een kapot paneel door delaminatie en oxidatie.

Goedkoop Panelen

Goedkoop is vaak duurkoop

Het is verleidelijk om de goedkoopste zonnepanelen aan te schaffen, maar ook voor zonnepanelen geldt vaak: goedkoop kan duurkoop zijn. De kwaliteit van zonnepanelen kan nogal verschillen. Panelen van een lagere kwaliteit brengen meer kosten met zich mee omdat ze vaker hersteld en/of vervangen moeten worden. Ook neemt het vermogen vaak sneller af dan bij kwalitatief goede panelen. Met als resultaat: je opbrengst en rendement vallen lager uit dan berekend. Kies daarom altijd voor zonnepanelen van goede kwaliteit met een duidelijke productgarantie en keurmerk. Kwalitatief goede panelen kosten initieel iets meer, maar zijn op lange termijn vaak goedkoper.

Goekdoop Duurkoop

Tip: Ga voor een goede prijs/kwaliteit verhouding

Let bij de aanschaf van zonnepanelen niet alleen op de prijs. Een zonnepanelenset bestaat namelijk uit meer dan zonnepanelen. Ook de omvormer en andere montagematerialen moeten van goede kwaliteit zijn om een mooie opbrengst en een goed rendement te halen. En alles moet netjes geïnstalleerd worden. Let bij het vergelijken van prijzen en offertes dus altijd goed op wat er bij de prijs inbegrepen zit: zo kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan.

Meer weten over de prijs van zonnepanelen?

Neem gratis contact op met een van onze zonne-experts. Zij kunnen je vrijblijvend vertellen hoeveel zonnepanelen op je dak kosten.

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden