Offerte aanvragen

Omvormer

Om van zonnestroom ‘gewone stroom’ te maken, heb je een omvormer nodig. Bij ons is die onderdeel van ons all-inclusive zonnesysteem. Wist je dat de omvormer heel belangrijk is voor je rendement? 

De ene omvormer is de andere niet

Goede zonnepanelen zorgen er niet automatisch voor dat je opbrengst optimaal is. Daar heb je ook een passende omvormer voor nodig. Waarom? Een omvormer zorgt ervoor dat het vermogen van je zonnepanelen goed wordt ‘doorgegeven’ aan het elektriciteitsnet, én dat je ‘teveel’ opgewekte stroom verrekend wordt met je jaarverbruik. Dat merk je in je portemonnee! 

De omvormer kiezen

We helpen je graag met het uitzoeken van de beste omvormer voor jouw systeem, want een beetje technisch is het wel. Daarom helpen we je met het afwegen van alle factoren, zodat jij de beste combinatie aan hardware hebt. Zo haal jij het meeste vermogen uit je zonnepanelen en profiteer je van optimaal rendement op je investering. 

  • Zonnepanelen halen vaak maar 85% van hun maximale vermogen. Een omvormer die evenveel of meer vermogen heeft als zonnepanelen is vaak nergens voor nodig.
  • Een omvormer werkt het beste als hij zwaar belast wordt. Dat is sneller het geval bij een omvormer met een lager vermogen. 
  • Kleinere omvormers hebben een lagere opstartspanning en starten sneller op
  • Een kleinere omvormer is goedkoper

En geen zorgen: een omvormer kan zelf het vermogen reguleren. Het vermogen van de zonnepanelen kan dus nooit meer worden dan het maximale vermogen van de omvormer zelf.  

Keuzehulp nodig? We helpen je!
vermogen zonnepanelen omvormers

Hoe lang gaat een omvormer mee? 

Je zonnepanelen gaat zo’n 25 jaar mee, maar een omvormer gaat 10 tot 15 jaar mee. Je zult de omvormer dus minimaal 1x moeten vervangen. Ook op je omvormer krijg je tien jaar productgarantie. 

Bij de installatie houden we er rekening mee dat de omvormer op een koele en goed geventileerde plek komt te hangen, dan gaat hij zo lang mogelijk mee.

Bekijk de installatiestappen

Wil je graag een offerte?

Wij helpen je verder