Zonnepanelen set

Waar bestaat een zonnepanelen set uit?

Waar bestaat een zonnepanelen set uit?

Bij een zonnepanelen set denk je snel alleen aan een stel mooie panelen. Maar dat is niet alles. Een complete zonnepanelen set bestaat uit ook uit een omvormer, bevestigings- en montagemateriaal, bekabeling, een eventuele aanpassing in de meterkast en de installatie zelf. Eigenlijk alle hardware die nodig is om zonnepanelen te laten werken: zodat ze schone energie opwekken voor jouw huishouden.

1. Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dit om in gelijkstroom.

2. De omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom - de elektriciteit die je gebruikt in huis.

3. De groepenkast verdeelt de energie over jouw apparaten.

4. Jouw apparaten gebruiken de stroom van jouw systeem. De meter houdt de opbrengst en verbruik bij.

5. Overige energie die je niet gebruikt, gaat naar het net. Dit wordt verrekend met je verbruik. Ook wel het compensatieprincipe genoemd.

In een notendop:
De zonnepanelen worden op het dak geplaatst met het montagemateriaal. De zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in gelijkstroom. De gelijkstroom wordt via het eerste kabeltraject naar de omvormer gestuurd. In de omvormer wordt dit vervolgens omgezet in wisselstroom: de elektriciteit je gebruikt in huis, die via het tweede kabeltraject richting de groepenkast gaat. Via de groepenkast wordt deze energie verdeeld over je apparaten. Bij veel zonnepanelen sets hoort online monitoring. In dat geval wordt de omvormer via WiFi of een etherkabel verbonden met het internet. Met online monitoring van Sungevity kun je zelf in één oogopslag zien wat je opwekt én verbruikt.

Hoe Werkt Een Zonnesysteem

Hoe gaat het installeren van een zonnepanelen set in z’n werk?

Heb je een zonnepanelen set aangeschaft? Dan kan de installatie beginnen. Zonnepanelen liggen in de meeste gevallen al in één dag op jouw dak. Voorafgaand wordt de installatie van de zonnepanelen set goed voorbereid. De juiste voorzorgsmaatregelen moeten genomen worden. Veilig werken is voor een zonnepanelen installateur belangrijk. Er wordt gewerkt met stroom en vaak wordt een zonnepanelen set op hoogte geplaatst. Daarom moet er soms een steiger gebouwd worden aan jouw gevel. Ook moet er nagedacht worden over hoe de bekabeling kan lopen en waar de omvormer geplaatst kan worden. Alle voorzorgsmaatregelen genomen? Dan gaat de installateur aan de slag. Zonnepanelen worden op het dak geplaatst. De installateurs plaatsen de omvormer en sluiten alles aan. Zo ver mogelijk werken de installateurs alle bekabeling netjes weg. Aan het eind van de dag, zodra het systeem is aangesloten, wek jij gelijk je eigen schone energie op! Meer weten over de installatie? Of over hoe een installatie van een zonnepanelen set op een plat dak in zijn werk gaat? Lees dat hier.

Zonnepanelen Installeren

Waar moet je op letten bij het kopen van een zonnepanelen set?

Ten eerste: zitten alle onderdelen opgenomen in de totaalprijs van de zonnepanelen set? Naast de hardware van een zonnepanelen set is het ook belangrijk dat je de juiste garanties krijgt.

Er kan altijd iets misgaan, maar dat mag niet ten koste gaan van de waarde van jouw zonnepanelen set en de productie ervan. Let daarom goed op de juiste productgaranties van zowel zonnepanelen als omvormer. Kijk ook naar de installatiegarantie die garandeert dat jouw zonnepanelen set naar behoren functioneert. De vermogensgarantie bepaalt de beperkte afname van de productie van uw zonnestroomsysteem over tijd. Sommige aanbieders bieden ook nog een opbrengstgarantie, die garandeert dat de voorspelde opbrengst van jouw zonnepanelen set ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Daarnaast wil je natuurlijk de zekerheid van een betrouwbare leverancier. Vandaag én morgen. Zorg daarom dat je weet of een aanbieder zijn financiën op orde heeft, de juiste verzekeringen heeft afgesloten en een duurzame bedrijfsvoering kent. Kijk bijvoorbeeld of de leverancier een Zonnekeur keurmerk in het bezit heeft; het keurmerk voor de zonnepanelen branche, ontwikkeld in samenspraak met de overheid. Tip: kijk naar de lange termijn. Van een goed werkende zonnepanelen set kan je al gauw 25 jaar lang energie krijgen!

Hoeveel kost een complete zonnepanelen set?

Bij Sungevity werken we altijd met een alles-in-één pakket prijs voor een zonnepanelen set, inclusief montage. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Hierin zijn dus de omvormer, de installatie, alle bekabeling, het montagemateriaal en uiteraard de zonnepanelen zelf meegenomen. Het gemiddelde systeem dat bij Sungevity wordt aangeschaft is een zonnepanelen set van 10 tot 12 panelen. De prijs van een dergelijk zonnepanelen set ligt tussen de €4.500 en €6.000 . Klik hier voor een voorbeeldberekening.

Tip: Kies niet gelijk voor de goedkoopste zonnepanelen set. Let bij je offerte altijd goed op of alle onderdelen opgenomen zijn in de zonnepanelen set, zo voorkom je verrassingen over eventuele meerkosten.

Zonnepanelen Vermogen Vergelijken

Zonnepanelen set nu kopen of wachten?

De zonnepanelenmarkt is de afgelopen jaren volwassen geworden. Dat betekent dat de aanschaf van een zonnepanelen set nu een slimme én zeer rendabele investering is. Dat niet alleen, ook de techniek heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld. De zonnepanelen sets die vandaag de dag verkocht worden zijn van een goede kwaliteit met een hoge productie. De techniek staat echter niet stil. Ook zonnepanelen sets zullen zich verder ontwikkelen en over een paar jaar zullen zonnepanelen sets nog meer rendement opleveren. Maar wacht jij met het kopen van een auto omdat we misschien over 10 jaar alleen nog maar in zelfrijdende auto’s rijden? Met een terugverdientijd van circa 8 jaar is je investering zo terugverdiend. En ondertussen draag jij bij aan een duurzame wereld door de opwek van je eigen zonne-energie!

Tips voor het kopen van een zonnepanelen set

Zonnepanelen sets zijn er in alle vormen en maten. Zo heb je zonnepanelen sets van 4 tot honderden panelen, en zitten er grote verschillen in kwaliteit en prijs tussen verschillende sets. Wat het beste past bij jouw situatie past? En waar op te letten? We geven je nog een paar tips mee:

  • Kijk goed naar de geboden services: Is de leverancier bijvoorbeeld ook na de installatie nog bereikbaar voor vragen en problemen?
  • Kies voor de juiste garanties en zekerheden, zodat je zorgeloos kunt genieten van je aangeschafte zonnepanelen set.
  • Kies een bedrijf dat past bij jouw wensen. Zijn ze gericht op duurzaamheid en geven ze een eerlijk advies? Meer weten over het bedrijfsprofiel van Sungevity? Klik hier.

En de laatste tip. Heb je nu geen geschikt dak? Er zijn ook plug and play zonnepanelen sets te koop. Je kan ze zo neerzetten en je hoeft alleen maar de stekker van de zonnepanelen set in het stopcontact te stoppen. Ideaal voor op schuurtjes en tuinhuisjes.

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden