Alle vragen voor jou beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek: jouw dak.

Zijn mijn zonnepanelen bestand tegen hagelinslag?

In België maken we het vaker mee: korte maar krachtige hagelbuien die duizenden euro's schade kunnen aanrichten. Denk maar aan je auto, verandadaken en ja, ook zonnepanelen worden blootgesteld aan hagel. Wat zijn de risico's voor zonnepanelen bij stevige hagelbuien? We stellen je alvast gerust: zonnepanelen zijn hier speciaal voor ontwikkeld.

Hoge kwaliteitsnormen

Een zonnepaneel moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen. De zonnepanelen van Sungevity voldoen aan de IEC/EN 61215 norm. Er worden verschillende tests uitgevoerd om te waarborgen dat een zonnepaneel over zijn gehele levensduur voldoet aan alle eisen. Al onze panelen worden uitvoerig getest op:

  • stralingseffecten, 
  • thermische belasting
  • mechanische belasting
  • hagelbestendigheid

Bij de laatstgenoemde worden hagelbollen met een diameter van maar liefst 50 mm op hoge snelheid afgeschoten op de zonnepanelen. De zonnepanelen van Sungevity doorstaan deze tests met glans. Ben je benieuwd hoe zulke tests eruit zien, dan kun je hier een video vinden van de TÜV, waar onze panelen gekwalificeerd worden.

Wat bij extreme hagelbuien?

Zeg nooit nooit. In erg extreme gevallen kan het natuurlijk zijn dat er zich toch (minieme) schade ontwikkelt aan je zonnesysteem. In dat geval zal jouw verzekeraar je vast helpen.

Een hagelbestendig zonnepanelen systeem op jouw dak? Vraag makkelijk een persoonlijk gratis adviesgesprek aan.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden