Alle vragen voor jou beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek: jouw dak.

Hoe worden zonnepanelen verzekerd?

Heb je zonnepanelen of ben je van plan een systeem te (laten) plaatsen? Dan ben je liefst gerust dat je investering verzekerd is voor mogelijke schade. Hoe zorg je ervoor dat je zonnepanelen verzekerd zijn? We leggen het je uit.

Meld je zonnepanelen bij brandverzekering

Wij adviseren altijd om de installatie te melden bij de verzekeringsmaatschappij van je brandverzekering. Die brandverzekering dekt de schade aan je woning of bijgebouw bij brand, storm of natuurschade. In de meeste gevallen is het aan te raden om wijzigingen en/of verbouwingen aan je woning te melden. 

Het installeren van zonnepanelen valt onder het wijzigen en/of verbouwen van je woning. Het kan zijn dat de herbouwwaarde van je woning hierdoor omhoog gaat, waardoor je in sommige gevallen ook iets meer premie zal moeten betalen voor je brandverzekering. In de meeste gevallen houden verzekeraars rekening met een marge in de herbouwwaarde van je woning. 

Stel, je woning krijgt een geschatte waarde van 350.000 EUR. Hier calculeren verzekeraars vaak een marge van ongeveer 10 % bij zodat in geval van schade zeker het correcte, volledige bedrag verzekerd is. Je zonnesysteem kost bijvoorbeeld 7.500 EUR. Dit bedraagt slechts 2,15 % van de totale waarde van je huis. Hier zal de verzekeraar de premie allicht ongewijzigd laten.

Check de voorwaarden bij je verzekeraar

Wanneer je verzekeraar een standaard maximaal bedrag hanteert, dan zal jouw premie niet omhoog gaan. Welke schade er precies gedekt wordt door je brandverzekering verschilt per verzekeraar. Vaak gaat dit om schade van brand, storm (vallende takken, hagelschade) of natuurrampen (overstroming, blikseminslag). Wil je precies weten welke dekking je zonnepanelen hebben bij je brandverzekering, dan verzoeken wij je contact op te nemen met je verzekeraar. 

Bij een aantal verzekeraars kun je een speciale "All-in" verzekering afsluiten voor zonnepanelen. Deze verzekeringen dekken meer dan de brandverzekering doet. Aarzel dus niet, en contacteer je verzekeraar als je 100 % zeker wilt zijn.

Wil je weten wat een zonnesysteem voor jouw dak zou kosten? Vraag een vrijblijvend en gratis adviesgesprek aan!

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden