Offerte aanvragen

Installeren? Zo gebeurd

Zonnepanelen installeren lijkt een enorme klus, maar voor onze installateurs is het dagelijkse kost. Ze zijn gecertificeerd, werken volgens de strengste veiligheidseisen en zorgen ervoor dat jij kunt profiteren van je zelf opgewekte, schone zonnestroom.

Hoe werkt het?

Sungevity is een internationaal bedrijf dat altijd werkt met een gecertificeerde installateurs. Zie je op tegen de installatie? Nergens voor nodig. We zijn in 1 dag helemaal klaar. Bovendien kiezen de installateurs bij het bekabelen altijd voor de meest esthetische optie. Veiligheid staat altijd voorop: onze elektromonteur plaatst een extra groep in je meterkast zodat het systeem veilig is gezekerd, zelfs als je al een extra vrije groep beschikbaar hebt.

Hoe gaat dat precies in z’n werk? Bekijk de video, of lees hieronder de stap voor stap uitleg.

De installatie stap voor stap

Installatie zonnepanelen op het dak

We bevestigen de panelen niet op je dakbedekking zelf, maar op uitvoerig getest montagemateriaal dat op je dakconstructie rust. Daardoor is het risico op schade of lekkage minimaal. Heb je een schuin pannendak? Dan plaatsen de installateurs haken onder de dakpannen. Op die haken worden rails gemonteerd, zodat de panelen boven het pannendak komen te liggen. Op platte daken worden de zonnepanelen meestal in metalen profielen geplaatst, zodat ze schuin op jouw dak komen te staan. De profielen worden niet vastgeschroefd in het dak om lekkages te voorkomen. Ballasttegels zorgen ervoor dat het zonnesysteem stevig vaststaat.

Plaatsing omvormers

Tijdens de installatie van de zonnepanelen installeert een andere monteur binnen de omvormer(s). Dat gebeurt meestal in de CV-ruimte, een was- of bergruimte of in de meterkast. We trekken een kabel van de zonnepanelen naar de omvormer en leggen een leiding aan naar je meterkast. De meeste zonnestroomsystemen moeten voor de veiligheid via een aparte leiding aangesloten worden op een vrije groep in de meterkast. Als er geen vrije groep beschikbaar is maken we er één extra.

Lees meer over omvormers

Controle en monitoring zonnesysteem

Je installatie begint te werken als alle stekkers zijn aangesloten en er zonlicht op de panelen valt. Na de installatie van zonnepanelen meten we je hele systeem nog één keer door. Op het display van je omvormer kun je zien wat jouw zonnepanelen opbrengen. Extra handig: met onze online monitoring kun je zelf in één oogopslag zien wat je opwekt én verbruikt. De monteur helpt je graag bij het installeren van de monitoring. Zo ben je altijd op de hoogte van de prestaties van jouw systeem.

Ontdek onze service na installatie

Wil je graag een offerte?

Wij helpen je verder