Alle vragen voor jou beantwoord

De juiste kennis op de juiste plek: jouw dak.

Hoe worden zonnepanelen aangesloten aan je huis?

Voor een werkend stel zonnepanelen op je dak moeten we ook het een en ander aanpassen in je woning, zoals het leggen van een kabeltraject en  het plaatsen van een omvormer. In onderstaande video leggen we uit wat er verandert én waar we allemaal rekening mee houden.


Alle veranderingen op een rij 

Montage op je dak

Zonnepanelen worden op je dak bevestigd met montagemateriaal. Door het gebruik van montagemateriaal hoeven we niet in je dak of dakpannen te boren. Zo blijft het risico op lekkage beperkt. Bij Sungevity maken we altijd gebruik van montagemateriaal dat uitvoerig is getest en voldoet aan alle veiligheidseisen.

De locatie van de omvormer

Voor de omvormer zoeken we een mooi plekje in je woning. Daarbij houden we rekening met een aantal aspecten. Zo moet de ruimte open of goed geventileerd zijn en moet er voldoende ruimte rondom de omvormer beschikbaar zijn.

De omvormer hangen we aan een stevige, en vlakke, vaste wand. Een betegelde muur is bijvoorbeeld niet zo geschikt. Ook is het verstandig om de omvormer te hangen in een ruimte waar niet geslapen of geleefd wordt. Een omvormer kan namelijk wat geluid maken. Vaak kiezen we voor de zolder, een technische ruimte bij de CV of een bijkeuken of garage.

Kabeltrajecten: twee versies

Er zijn twee kabeltrajecten: van je zonnepanelen naar je omvormer en van je omvormer naar je meterkast.

Voor het eerste kabeltraject moeten we via een doorvoer van buiten naar binnen. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande doorvoeren - een ventilatiepijp bijvoorbeeld. Is dit niet mogelijk, dan maken we zelf een doorvoer. Deze doorvoer maken we heel nauwkeurig en uiteraard purren we het gat weer goed dicht, zodat er geen regenwater naar binnen kan. Bij een schuin dak houden we goed rekening met hoe je dak is opgebouwd: denk aan bijvoorbeeld het isolatiemateriaal.

Het tweede kabeltraject loopt van de omvormer naar de meterkast. In de omvormer wordt gelijkstroom omgezet in wisselstroom. De wisselstroom wordt via een speciale wisselstroomkabel naar je meterkast geleid. Dit moet ononderbroken gebeuren. Dit kan via een bestaande loze PVC leiding, of een centrale koof waar al je kabels in zitten. Soms moeten we een nieuwe PVC buis aanleggen. Uiteraard werken we dan netjes alles weg. Het gebeurt ook vaak dat het niet mogelijk is om binnenshuis een net kabeltraject aan te leggen. Je kan dan ook kiezen voor een traject aan de buitengevel. 

De juiste voorbereidingen

Bij Sungevity bereiden we een installatie altijd uitgebreid voor. Zo weet jij precies waar je aan toe bent én kan de installateur snel aan de slag. Wil jij meer weten over de installatie zelf? Bekijk hier hoe een installatie verloopt

Benieuwd naar een zonnesysteem op je eigen dak? Vraag hier eenvoudig en vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Over Sungevity
Het is onze missie om de “Rooftop Revolution" te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen. Al sinds 2012 zijn wij dé zonne-expert van Europa, met meer dan tienduizend installaties op onze naam. Onze aanpak? Op afstand kijken wij met geavanceerde software heel nauwkeurig naar jouw dak, je wensen en situatie. Alles om je zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren. Zo weet je precies wat jouw opbrengst, kosten en voordeel zijn én dus precies hoeveel je bespaart. Meer over Sungevity

Inschrijven voor een gratis advies
Hier aanmelden