Offerte aanvragen

Kabelwerk

Onze installateurs zorgen in elk huis voor de meest esthetische oplossing. Niet alleen van je zonnepanelen naar je omvormer, maar ook naar je meterkast.

Het kabelwerk kun je met een gerust hart aan onze installateurs overlaten. We zorgen ervoor dat je zonnepanelen stevig op je dak liggen, en dat de opgewekte energie moeiteloos naar je meterkast stroomt. 

1. We beginnen op je dak

Zonnepanelen worden op je dak bevestigd met solide montagemateriaal. Daardoor hoeven we niet in je dak of dakpannen te boren en blijft het risico op lekkage klein. Ons montagemateriaal is uitvoerig getest en voldoet aan alle veiligheidseisen.

2. We plaatsen de omvormer

De omvormer zet zonnestroom om naar ‘gewone’ stroom (wisselstroom). Voor de omvormer zoeken we een mooi plekje in je huis. Hoewel de omvormer niet groot is heeft hij wel wat ruimte nodig voor ventilatie. We hangen hem daarom aan een stevige, en vlakke, vaste wand – een betegelde muur is bijvoorbeeld niet zo geschikt. Ook is het verstandig om de omvormer te hangen in een ruimte waar niet geslapen of geleefd wordt. Een omvormer kan namelijk wat geluid maken. Vaak kiezen we voor de zolder, een technische ruimte bij de CV of een bijkeuken of garage.

Bekijk onze omvormers

3. We verbinden alles aan elkaar

Dan de kabels. We trekken twee kabeltrajecten: van je zonnepanelen naar je omvormer en van je omvormer naar je meterkast.

Voor het eerste kabeltraject moeten we via een doorvoer van buiten naar binnen. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande doorvoeren – een ventilatiepijp bijvoorbeeld. Heb je die niet? Dan gaat de kabel over de dakrand via de gevel naar binnen. Dat doen we heel nauwkeurig en we kitten het gat helemaal af. Zo kan er geen regenwater naar binnen. Bij een schuin dak houden we goed rekening met hoe je dak is opgebouwd: denk aan bijvoorbeeld het isolatiemateriaal.

Het tweede kabeltraject loopt van de omvormer naar de meterkast. In de omvormer wordt gelijkstroom omgezet in wisselstroom. De wisselstroom wordt via een speciale wisselstroomkabel naar je meterkast geleid. Dit moet ononderbroken gebeuren. Dit kan via een bestaande loze PVC leiding, of een centrale koof waar al je kabels in zitten. Soms moeten we een nieuwe PVC buis aanleggen, uiteraard werken we dan netjes alles weg. Het gebeurt ook vaak dat het niet mogelijk is om binnenshuis een net kabeltraject aan te leggen. Je kunt dan ook kiezen voor een traject aan de buitengevel. Bij Sungevity bereiden we een installatie altijd uitgebreid voor. Zo weet jij precies waar je aan toe bent én kan de installateur snel aan de slag. Wil je meer weten over de installatie zel

Bekijk de installatiestappen

Wil je graag een offerte?

Wij helpen je verder