Offerte aanvragen

Terugverdientijd

Zonnepanelen liggen niet voor niets op zoveel daken te stralen: je bespaart meteen op je energierekening en na 4-6 jaar heb je je investering terugverdiend.

Hoe lang is je terugverdientijd?

Als je overstapt op zonnepanelen doe je eerst een investering: je betaalt of financiert de zonnepanelen, de omvormer en de installatie. Tegelijk bespaar je direct elke maand op je energierekening. Als je die maandelijkse besparingen optelt, kom je na gemiddeld 4-6 jaar op het bedrag uit dat je voor je zonnesysteem hebt betaald. Daarna is elke euro die je bespaart pure winst voor jou.

Wel profiteren van zonnepanelen, geen spaargeld over?

Laat je panelen snel en makkelijk financieren. 

Bekijk de opties

Dit speelt ook mee

De terugverdientijd is niet voor elke installatie hetzelfde. De hoeveelheid zonnepanelen, het soort panelen en de (veranderende) energieprijs spelen allemaal een rol.

Ook niet onbelangrijk: de opwekcapaciteit van zonnepanelen neemt in de loop van de jaren iets af. Daarnaast is je terugverdientijd korter als de subsidies hoog zijn. Maar hoe je het ook wendt of keert: zonnepanelen verdienen zichzelf altijd terug. 

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een optimale terugverdientijd?

Wil je graag een offerte?

Rekenvoorbeeld

Het gemiddelde systeem dat we bij Sungevity verkopen bestaat uit 10 tot 12 zonnepanelen. Voor zo’n compleet systeem betaal je tussen de €4.500 en €6.000 (inclusief btw, die je terug kunt vragen). Dit is hoe je de terugverdientijd berekent:

Vermogen zonnesysteem (14 x 410 Wp zonnepaneel)

5.740 Wp

Gemiddelde opbrengst over 25 jaar

5.166 kWh / jaar

Kosten zonnepanelen (indicatie, excl. btw)

€ 7000

Elektriciteitsprijs (bron: Milieucentraal)

€ 0,45

Besparing in het eerste jaar in euro’s met 30% autoconsumptie

(0,3 x 5166 kWh) x €0,45/kWh + (0,7 x 5166 kWh) x 0,15 = €1240

Indicatie terugverdientijd

€7000/€1240 = +/- 6 jaar

Wil je graag een offerte?

Wij helpen je verder