Offerte aanvragen

Afmetingen van zonnepanelen

Dit zijn de afmetingen van alle soorten zonnepanelen.

Hoe het werkt

Er zijn verschillende standaard afmetingen voor zonnepanelen. Zo hebben dunne film zonnepanelen een andere afmeting dan standaard zonnepanelen. Sungevity biedt alleen het standaard paneel aan, maar we praten je graag bij welke mogelijkheden er zijn.

Het vermogen van een zonnepaneel heeft vaak een direct verband met de afmeting van het zonnepaneel. Over het algemeen geldt, hoe groter het zonnepaneel, hoe groter het vermogen. Zonnepanelen op een plat dak hebben dezelfde afmeting als zonnepanelen op een schuin dak, maar nemen wel meer dakoppervlak in, omdat ze minder dicht bij elkaar geplaatst worden.

Wil je weten hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen?

Wil je graag een offerte?

Afmeting van een standaard zonnepaneel

De meeste mono- en polykristallijne zonnepanelen die op de markt zijn, hebben een standaard formaat. Een standaard zonnepaneel is 1,65 bij 1 meter groot. Voor snelle berekeningen kun je dus uitgaan van 1,65 m2 per zonnepaneel. De dikte van een zonnepaneel varieert tussen de 3.5 en 5 cm.

Grote zonnepanelen (2,00 x 1,00 meter) en kleine zonnepanelen (1,58 x 0,81 meter) komen ook voor. Grotere zonnepanelen hebben over het algemeen een hoger vermogen. Kleine zonnepanelen zijn wel beschikbaar voor consumenten, maar worden nog nauwelijks gebruikt.

Bekijk onze zonnepanelen
afmeting standaard zonnepaneel

Afmeting van een dunne film zonnepaneel

Dunne film zonnepanelen, ook wel CIS zonnepanelen genoemd, hebben een afwijkende afmeting. De meeste dunne film zonnepanelen hebben een kleinere afmeting dan kristallijne zonnepanelen. Ze zijn vaak wat vierkanter dan kristallijne zonnepanelen: wel ongeveer even breed, maar een stuk korter.

Let op: Dunne film zonnepanelen bieden wij niet aan in ons assortiment.

afmeting dunne film zonnepaneel

Afmetingen van thermische of transparante zonnepanelen

De afmetingen van thermische zonnepanelen, die naast elektriciteit ook warmte opwekken, en transparante zonnepanelen wisselen behoorlijk van ‘gewone’ fotovoltaïsche zonnepanelen. Sommige leveranciers leveren deze zonnepanelen nu ook in het standaard formaat, zodat ze makkelijk te combineren zijn met ‘gewone’ zonnepanelen.

Let op: Deze zonnepanelen bieden wij niet aan in ons assortiment.

afmeting thermisch zonnepaneel

Wil je graag een offerte?

Wij helpen je verder